Fotografska razstava Žiga Koritnika v Cankarjevem domu

Fotografska razstava Žiga Koritnika v Cankarjevem domu (foto: Žiga Koritnik) Žiga Koritnik
11. 6. 2019

V zadnjem desetletju in pol Koritnika v Cankarjevem domu poznamo zlasti v vlogi dolgoletnega selektorja in kuratorja razstav ob ljubljanskem jazz festivalu, tokrat, ob njegovi jubilejni izdaji, pa se ta izjemni fotograf spet vrača s samostojno razstavo.

V avtorjevi obsežni monografiji, ki je izšla januarja 2019 pod okriljem Društva PEGA, je znani ameriški multiinštrumentalist Joe McPhee o njem zapisal: »Žiga je »muze-ikant« – tisti, ki ustvarja čarovnijo z muzami. Z notranjim očesom se je sposoben gibati hitreje od svetlobe, da na svojih fotografijah lovi trenutke v času in jih deli s svetom. Fotoaparat v njegovih rokah preoblikuje luč in senco iz običajnih v resnično izjemne človeške izkušnje. Je improvizator, kronist življenja v realnem času, poet, filozof, svobodni duh, pesem v slutnji svoje poustvaritve. To so svojstva, ki opredeljujejo tudi moj glasbeni svet.«

Besedilo za razstavno publikacijo je prispeval Eyal Hareuveni, ki piše za Free jazz blog, Salt Peanuts in norveško revijo Jazznytt.

Vabljeni na odprtje razstave, ki bo v ponedeljek, 17. junija 2019, ob 19.30 uri v Mali galeriji Cankarjevega doma.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri