Ana Klašnja: Jaševo prvo morje!

Ana Klašnja: Jaševo prvo morje! (foto: arhiv revije Story) arhiv revije Story
2. 7. 2016

Plesalka in novopečena mamica Ana Klašnja je že prvič odšla na morje s sinčkom Jašo. Družina je ob koncu tedna uživala v morskem zraku, ki jih je tako navdušil, da se bodo kmalu znova odpravili na kakšen izlet.

Story: Ana, počasi bo minilo že dva meseca od poroda in tega, odkar je z vami vaš Jaša. Kako doživljate materinstvo?

Vsak dan je lažje in vsak dan je lepše. Mali nama vsak dan več daje in naju vsak dan bolj nasmeji. Vsak dan sva bolj spočita in je veliko lažje, kajti če priznam, je bil prvi mesec precej naporen. Nekoliko lažje nama je bilo tudi zaradi tega, ker so nama Mali zakladi pomagali opremiti sobico in smo se vsi počutili veliko bolje. Bilo je precej neprespanih noči, zdaj pa se že crkljamo in je lepše. Pa tudi vedno znova nas presenetijo kakšni lepi izdelki za otročka, ki razveselijo naše dneve.

Story: Ste si kdaj predstavljali, kako bo? Kako se znajdete kot mamica?

Eno je, ko ti o tem govorijo prijatelji, in eno, ko to sam doživljaš. So plusi in so minusi, so slabi dnevi in so dobri dnevi. Včasih otroka kaj boli in včasih ne in posledično se to prenaša na mame. Najtežje je namreč gledati otroka, ki se zvija v krču in mu ne moreš pomagati. To je najhuje. Zdaj vem, kaj pomeni imeti nekoga najraje na svetu. Ko ženska rodi, pravijo, da začne njeno srce hoditi iz njenega telesa. In še kako drži.

Story: Kako pa preživljate dneve? Glede na to, da ste polno zaposleni, kdo vam največ pomaga?

Če sem odkrita, sem si vzela štiri mesece čisto za otroka. In tudi potem še razmišljam o tem, ali bom šla delat ali ne. Zdaj šele vidim, da me otrok bolj potrebuje, kot sem si sama predstavljala. Sicer pa mi pomagata babici. Imam srečo, da imam dve čudoviti babici in dedka, čeprav si dedka vnučka še vedno ne upata prijeti v roke. Ampak babici pomagata in priskočita na pomoč.

Story: Kakšen oče je Miha? Kako se znajde pri vsakodnevnih opravilih pri malčku?

Miha je super očka! Odlično se znajde. (smeh) Postori vse, česar jaz v tem trenutku ne morem. Pridejo dnevi, ko vzame malčka in se odpravita na sprehod, medtem ko jaz počivam.

Story: Si vzameta z Mihom kaj časa zase? Kako pomemben je dober partnerski odnos v družinskem življenju?

V teh dveh mesecih sva ugotovila, da se morava še več pogovarjati in še več prilagajati ter organizirati. Partnerski odnos ob prihodu otroka pade na drugo mesto. Prioritete so pri otroku in verjamem, da naju čakajo novi izzivi. Menim, da so dobri pogovori ključni v partnerskih odnosih.

Story: Glede na to, da je pred vrati poletje, kje boste preživeli počitnice?

Glede na to, da je Jaša še tako majhen, smo izkoristili le en vikend in odšli na morje. Užival je. Bili smo v senčki, kjer je spal, se pogovarjal sam s sabo in odkrival svet okoli sebe. Zdaj bomo lovili še kakšne vikende, potem pa bomo šli avgusta za dva tedna še nekam. Ampak bolj blizu. Ne upava si še kam zelo daleč.

Story: Kako boste zaščitili otroka pred nevarnimi sončnimi žarki? Kako gledate na kreme z visokim zaščitnim faktorjem? In kako se še lahko zaščitimo?

Toliko star otrok nima česa delati na soncu. Seveda se kreme morajo uporabljati in to, da imajo oblačila, kot tudi moj voziček Uppababy, UVA-zaščito. Kupila sva tudi organske kremice za otroke. Mislim, da smo dobro pripravljeni. (smeh)

Story: Kaj pa naredite zase? Kaj vam je pomembno pri zaščiti pred sončnimi žarki? Kateri modni dodatek je nepogrešljiv v letošnjem poletju?

Seveda očala, ki pa niso tista, kupljena na stojnici na morju, ampak pri izbranem optiku. Z Miho prisegava na originalna očala Ray Ban, ki zagotavljajo kvalitetno zaščito za oči. Drugi modni dodatek, ki je zadnja leta res 'in', pa so 'lady like' klobučki.

Napisala: MIMA
Fotografije: Primož Predalič, Katja Kodba

Značke: Ana Klašnja