Delovna akcija: Sonja in Jože se na vso moč trudita za svoje otroke

4. 3. 2024
Deli
Delovna akcija: Sonja in Jože se na vso moč trudita za svoje otroke (foto: Voyo/Posnetek zaslona)
Voyo/Posnetek zaslona

Delovna akcija bo tokrat prenovila dom sedemčlanski družini. Mati Sonja bo s solzami v očeh priznala, da je na samem robu …

V prvi oddaji je Delovna akcija obiskala družino Tomažič. Sonja in Jože imata skupaj štiri hčerke, najstarejšega sina Martina pa ima Sonja iz prejšnjega zakona. Jože in Sonja sta pred časom kupila hišo, da bi otrokom omogočila lepše življenje, a je zmanjkalo denarja za prenovo.

Voyo/Posnetek zaslona

"Žalostno je to, da bi si rad nekaj ustvaril in naredil, pa ne moreš, ker ni denarja," je Sonja s solzami v očeh razkrila Delovni akciji. Sonja je imela zelo žalostno otroštvo. "Ati je pil, mama je tepla. Imeli smo kmetijo, morali smo veliko delati. Če nismo ubogali, smo bili tepeni," je povedala.

Kot pravi, ji danes nasmeh na obraz rišejo njeni otroci, ki so njeno vodilo in motivacija. Pohvalil jo je tudi mož Jože, ki je dejal, da je Sonja steber njihove družine. Vse postori, lepo skrbi za svoje otroke. Družina si želi, da bi lahko prenovili svoj dom, a ker jim finance tega ne dopuščajo, se je starejši sin Martin odločil, da na pomoč zaprosi Delovno akcijo.

Voyo/Posnetek zaslona

Ko so mojstri prišli in videli otroke, so nekateri izmed njih zajokali, imeli solzne oči. "Ko vidiš otroke, to bi dal vse od sebe, samo da so oni veseli," je dejal mojster Ićo. Zajokal je tudi Prika, ki je dejal, da ni mogel zadrževati solz, ko je gledal otroke. Za Delavno akcijo bo prenova zelo obsežna. Kako so uredili dom družini Tomažič bomo videli naslednjo nedeljo.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ