Balerinke - čevlji, ki jih ženske obožujejo in moški sovražijo

2. 3. 2024
Deli
Balerinke - čevlji, ki jih ženske obožujejo in moški sovražijo (foto: Profimedia)
Profimedia

Zgodovina balerink sega v 16. stoletje, ko so bile prvotno znane kot "pantofeljčki" in so bile oblikovane kot lahki, udobni čevlji brez pete, namenjeni za notranjo nošenje. 

Ti čevlji so bili prvotno priljubljeni med plesalci baleta in so se uporabljali za izvajanje plesnih gibov, saj so omogočali večjo gibljivost stopal. Postopoma so se razvijali in spreminjali, vse do današnjih balerink, ki so tanke, lahke in elegantne čevlje brez pete, ki jih pogosto nosijo ženske v vsakdanjem življenju.

Lilla Allen daje avtogram oboževalcu, na nogah pa udobne balerinke.

Lilla Allen daje avtogram oboževalcu, na nogah pa udobne balerinke.

Profimedia

Coco Chanel ni neposredno ustvarila balerink, vendar je zelo vplivala na njihovo popularizacijo in sprejem v modni svet. Kultne balerinke so postale popularne v petdesetih letih 20. stoletja, ko je Coco Chanel v svojih modnih kolekcijah začela uporabljati tovrstno obutev.  

Tudi pevka Rita Ora prisega na balerinke.

Tudi pevka Rita Ora prisega na balerinke.

Profimedia

Chanel je prispevala k njihovi prepoznavnosti in eleganci tako, da jih je vključila v svoje modne kreacije ter s tem pomagala, da so postale priljubljene med ženskami po vsem svetu. Tudi sicer je bila Coco znana po svojem minimalističnem in elegantnem slogu, ki je vključeval praktične in udobne kose oblačil ter obutev.  

Njena uporaba balerink v modnih revijah in v njenih kolekcijah je prispevala k njihovemu statusu ikonične ženske obutve. S tem je pripomogla k temu, da so balerinke postale nepogrešljiv kos v garderobi številnih žensk po vsem svetu.

Slavna manekenka ima na nogah tudi eno najbolj udobnih obutev.

Slavna manekenka ima na nogah tudi eno najbolj udobnih obutev.

Profimedia

Ameriška revija Allure je nedavno izvedla raziskavo o tem, kateri čevlji so moškim najgrši. Rezultati so bili za balerinke porazni. Si lahko mislite, da so v moških očeh po neprivlačnosti prekašale vso drugo neprivlačno obutev. A vseeno ženske balerinke obožujejo, saj so izjemno udobne in jih imate lahko tudi v torbici, kot drugo obutev.   

Preberite še:

Novo na Metroplay: ''Ko sestavljam meni, si že zamišljam, katero vino bo šlo lepo zraven.'' | Mojca Trnovec