Helena Blagne ni mogla skriti, kako se je počutila ob tem in hkrati spomnila na nekaj pomembnega ...

12. 2. 2024
Deli
Helena Blagne ni mogla skriti, kako se je počutila ob tem in hkrati spomnila na nekaj pomembnega ... (foto: Osebni arhiv Helene Blagne)
Osebni arhiv Helene Blagne

Naša pevka se trenutno mudi v Avstraliji, kjer pa ni zgolj na oddihu, temveč ima nekaj nastopov.

Helena Blagne je tik pred koncem minulega leta napovedala, da se bo odpravila na oddih. Spakirala je kovčke in najprej odpotovala na Tajsko, kjer si je privoščila malce uživanja v toplem soncu in morju, nato pa je odpotovala v deželo "tam spodaj" oziroma v Avstralijo.

A njen obisk ni bil zgolj zasebne narave - prijetno je združila s koristnim in za kulturni dan nastopila pred tam živečimi Slovenci. Na svojem Instagram profilu je objavila krajši posnetek njenega nastopa in zelo pomenljiv zapis, ki je dal točno vedeti, kako se je sama počutila.

"Priznam, da sem bila globoko ganjena in vesela, ko me je slovenska skupnost ponovno povabila v meni tako zelo ljubo Avstralijo. Vsekakor sem ena izmed redkih slovenskih glasbenikov, ki neutrudno obiskuje rojake po svetu. Za osrednji slovenski kulturni praznik sem tako v okviru Prešernovega dne nastopila na dveh koncertih, in sicer v Sydneyu in Canberri," je med drugim zapisala Helena.

"Občutki, ko prenašaš slovensko pesem in besedo v svet so izjemni, zlasti, ko vidiš veselje in hvaležnost naših ljudi," pravi naša pevka. Takšne pozornosti slovenskim izseljencem pomenijo dragocen stik z domovino in kulturno identiteto, zato je prepričana, da se niso videli zadnjič.

Na koncu je še organizatorjem čestitala za zabaven, sproščen in prešeren večer, potezo prijateljstva in povezovanja za skupno kulturno prihodnost, na katero ne smemo pozabiti. Kot je videti, so se obiskovalci - tako kot ona sama - nadvse zabavali in se imeli lepo. Še posebej jih je veselilo slišati slovensko besedo, Helena pa je ob našem kulturnem prazniku zapela tudi slovensko himno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Helena Blagne (@helenablagne)

Moramo priznati, da se nam je Helena zdela zelo lepa v preprosti, dolgi beli obleki s prosojnimi rokavi in s spetimi lasmi. Njen glas je napolnil celo dvorano in številni v občinstvu so bili močno ganjeni ter veseli, da se lahko malce podružijo s sorojaki, ki živijo v tej daljnji deželi.

Helena se bo zagotovo še kdaj odpravila v Avstralijo, saj je med tamkaj živečimi Slovenci še kako dobrodošla - in to so ji dali tudi vedeti. Slovi kot velika profesionalka, ki se na nastope dobro pripravi in popestri vsak dogodek, zato ne čudi dejstvo, da jo pogosto vabijo tudi v tujino.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan