Kakšna domača oaza! Alenka Košir je v tej sezoni takole uredila svojo teraso, mnogi ji jo zavidajo!

Kakšna domača oaza! Alenka Košir je v tej sezoni takole uredila svojo teraso, mnogi ji jo zavidajo! (foto: Instagram Alenka Kosir) Instagram Alenka Kosir
24. 5. 2023

Na tem kraju si res spočije oči in dušo ... Ko boste videli, boste tudi izvedeli, zakaj.

Nekdanja soproga našega smučarskega asa Jureta Koširja, Alenka Košir, je odlična vrtnarka. Že večkrat je pokazala rezultat svojega dela, saj ima resnično "zelene prste." Njen dom je poln prečudovitih rož, za katere predano skrbi, one pa ji hvaležnost vračajo s čudovitimi cvetovi.

Preberite še: Tak paradiž obkroža kuharskega chefa Bineta Volčiča, nič čudnega, da ga nikakor noče zapustiti

No, ne samo znotraj, tudi zunaj, na terasi, ima veliko zelenja. To je pokazala svojim sledilcem, ki so bili čisto očarani nad njenim okusom in smislom za urejanje doma ter njegove okolice. Številni jo zato sprašujejo po nasvetih, sama pa jim rada ustreže. "Pogosto me sprašujete katere rastline priporočam za na balkone, terase, za v lonce ali korita. Če bi morala izbrati samo eno vrsto, bi to zagotovo bili iglavci," je razkrila Alenka. 

In kaj je razlog? To, da so izjemo trpežni, estetsko efektivni in pristojijo tako na minimalizem kot v bujne vrtove. "Pa še zimzeleni so in nas s svojo zeleno barvo pomirjajo tudi v turobnih zimskih dnevih," pravi Alenka. Dodala pa je tudi dragocene nasvete, na kaj je treba biti pozoren pri iglavcih. Prvo je, da imajo radi kislo zemljo, potrebujejo pa tudi primerno velik lonec, ki ga bo rastlina sčasoma prerasla. Uporablja grenko sol, ki preprečuje rjavenje in odpadanje iglic.

Morda vas zanima: Anamaria Goltes končno pokazala, kje se potepata z njenim Luko in kakšna družba ju obkroža

"Iglavci imajo mesnate iglice zato niso tako zelo občutljivi na pomankanje vode. Vseeno jih poleti zalivam vsak dan, če ne drugega, da jih malo ohladim, ker se lonci pri visokih temperaturah lahko močno pregrejejo in rastlina lahko doživi vročinski šok," je še opozorila. Dodala je, da se je treba spomniti nasvetov naših mami in babic, ki pravijo, da se je zreba za dobro rast rastlin z njimi - pogovarjati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alenka Košir (@vformizalenko)

Oglejte si še iskren pogovor z vplivnico Indiro Ekić, ki v podkastu med drugim razkrije več o odelovanju v resničnostnih šovih, zaroki in poroki z njenim izbrancem Maticem Kolencem, soočanju z opazkami glede njenega videza in blagovni znamki.