Ta pri nas znani igralec ne skriva, da smrti svoje žene nikakor ni prebolel

20. 3. 2024
Deli
Ta pri nas znani igralec ne skriva, da smrti svoje žene nikakor ni prebolel (foto: Profimedia)
Profimedia

Ta slavni hollywoodski igralec ne skriva, da svojo pokojno ženo zelo pogreša.

Zaslovel je z naslovno vlogo v Schindlerjevem seznamu, v zadnjih petnajstih letih pa se ga spominjamo predvsem po njegovih spektakularnih akcijskih dogodivščinah v številnih filmskih in televizijskih uspešnicah, vlogah, ki jih 71-letni Liam Neeson igra, odkar je postal vdovec. Slavni igralec se vsako leto spominja izgube svoje ljubljene žene, igralke Natashe Richardson, ki je umrla 18. marca 2009 zaradi usodnega padca na kanadskem smučišču.

Časniku The Times je o svoji ženi povedal le vse najlepše: "Bilo je tako nenadno. Ko je to nepričakovano in gre za povsem nenavadno nesrečo, ti to res vse podre in postavi svet na glavo, ne glede na to, ali verjameš v usodo ali ne." Dodal je: "Bila je odlična, odlična mati. Želim si, da bi se lahko z njo pogovarjal kot odrasel človek, z naključnimi vprašanji o filmski industriji ali glasbi."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Liam Neesonn (@liam_neesonn_original)

Liam Neeson je v igralskih krogih znan kot pretanjen šaljivec, zato je včasih nemogoče oceniti, koliko je v njegovih besedah ​​resnice in koliko šale. Tako je nekoč v intervjuju za kultno revijo Rolling Stone povedal, kako ga je žena Natasha Richardson dobesedno izsiljevala z odpovedjo poroke, če bi sprejel vlogo Jamesa Bonda v filmu Golden eye. Po njegovih besedah ​​je bil v ožjem izboru, a Natashi Richardson ni bila všeč ta ideja, da bi njen dragi postal agent 007.

"Moral sem izbrati, kaj mi je bolj pomembno, vloga ali poroka? Rekla mi je, da s poroko ne bo nič, če bom postal James Bond, saj zaradi medijskega pritiska, ki ga bo spremljal, ne bova več zdržala en sam korak brez paparacev zunaj štirih sten naše hiše. Izbira je bila zame res preprosta," je dejal Neeson. Na koncu je vlogo vseh filmskih vlog dobil še en Irec, Pierce Brosnan, Liam Neeson pa je poročil to posebno žensko, ki mu je za vedno spremenila življenje.

Njuna poroka je bila julija 1994 na njunem posestvu v zvezni državi New York. Denar jima ni predstavljal težav, saj je bila Natasha Richardson članica močne igralske dinastije. Njena mati je britanska igralska diva Vanessa Redgrave, njen oče Tony Richardson pa je bil angleški gledališki in filmski režiser ter producent.

Njuna zgodba se je začela leta 1993: srečala sta se v ansamblu predstave "Anna Christie" na Broadwayu. Takrat je bila Natasha Richardson poročena s producentom Robertom Foxom, a je bila kemija z Liamom Neesonom tako velika, da je bilo vsem, ki so gledali igro, jasno, da ne gre le za spogledovanje ali avanturo. Ko se je Natasha Richardson pojavila na Poljskem, na snemanju filma "Schindlerjev seznam", je bila to dokončna potrditev njune ljubezni in od takrat sta bila nerazdružljiva. Leta 1995 se jima je rodil sin Michael, leto kasneje pa Daniel.

Preberite še:

Novo na Metroplay: David Amaro o spreminjanju skozi leta in trenutkih, ki mu pomenijo največ | Ob skodelici kave