To je drugi (morski) dom Tanje Žagar, končno ga je pokazala, razkrila pa je še nekaj ...

30. 6. 2023
Deli
To je drugi (morski) dom Tanje Žagar, končno ga je pokazala, razkrila pa je še nekaj ... (foto: Instagram/Tanja Žagar)
Instagram/Tanja Žagar

Naša pevka nikoli ni skrivala dejstva, da ji je morje zelo pri srcu.

Tanja Žagar rada pokaže kakšen lep prizor s počitnic, in to je naredila pred kratkim. S tem, da je svoje sledilce še dodatno presenetila, saj so lahko malce pokukali v njen morski dom. Jasno je, da je opremljen z okusom, na stenah so "morski" okraski in zanimivi detajli. Kuhinja in jedilnica sta očitno nadvse funkcionalna prostora, in njeni domači se tukaj zelo radi zadržujejo.

Preberite še: Helena Blagne tega ne more pozabiti, a vsi niso bili tako zelo navdušeni ...

A Tanja tudi na dopustu ne miruje, temveč svoje najbližje na vso moč razvaja. Tako je svojo družinico razveselila s figovo pito, ki jo je ponosno pokazala, oboževalcem pa je razkrila še okusen recept. Kot je zapisala, je pito poimenovala Figa Miga, to pa zato, ker jo je pripravljala ob glasbi in zraven ves čas plesala. Morda jo lahko oponašate tudi vi - zagotovo boste ob tem zelo dobre volje, kar pomeni, da bo tudi pita okusnejša.

Za pito boste potrebovali:

Sestavine za testo:

  • 300g moke
  • ščepec soli
  • 150g hladnega masla
  • 1 rumenjak
  • 1 celo jajce.

Moko in sol zmešate, dodate na koščke narezano maslo. S prsti na hitro razdrobite maslo in moko ter na sredini naredite jamico. Rumenjak, celo jajce in sladkor zmešate z metlico, da dobite gladko zmes, ki jo vlijete v jamico, nato pa na hitro zgnetete testo. Zavijete ga v folijo in ga postavite za 30 min v hladilnik.

Je pogrevanje hrane v plastičnih posodah v mikrovalovni pečici varno?

Nadev:

"Jaz sem imela sedem velikih fig.Pet sem jih narezala na zelo male koščke in jih skuhala v sladkorju, ki sem mu dodala še en vanilij sladkor. Sladkajte po okusu.Nato sem jih s paličnim mešalnikom malo zmiksala in dodala še en listič želatine. To sem premazala čez testo, s katerim sem obložila okrogel pekač. Testo sem nekajkrat prepikala z vilico.Preostali dve figi pa sem ravno tako narezala na male koščke in jih posula na ta figov premaz.Ker sem imela v hladilniku še nekaj jagodne marmelade, sem jo zmešala z medom in to pokapala po piti.Pekla sem 35 min na 175 stopinj," je razkrila Tanja.

Morda vas zanima: Tanja Žagar pokazala svojo spalnico, takšna je, ko se odpravi k počitku (joooj, kako ljubko!)

BONUS VIDEO: Pogovor s Tino Gorenjak, ki je izdala svoj knjižni prvenec