Uf, ko je sinu hotel znani Slovenec kupiti stanovanje, je naletel na tole ... (nič kaj prijetno ni)

29. 11. 2023
Deli
Uf, ko je sinu hotel znani Slovenec kupiti stanovanje, je naletel na tole ... (nič kaj prijetno ni) (foto: Bobo)
Bobo

Ja, res je težko dandanes najti streho nad glavo oziroma kupiti stanovanje, ne da bi se pri tem zelo zadolžili - in to še posebej dobro vedo prav mladi ljudje.

Cene nepremičnin v Ljubljani dosegajo višave, tako da prav mladi ljudje, ki si hočejo ustvariti svoj dom, za to nimajo prav veliko možnosti, če jim najbližji oziroma starši ne priskočijo na pomoč. Nad cenami stanovanj se je zdaj razhudil svetovni popotnik Zvone Šeruga, ki skupaj s soprogo svojemu sinu hoče kupiti streho nad glavo.

Ota Širca Roš v studiu pokazala, da zna odlično peti, Rebeka Dremelj se je ob njej le smejala

Vse skupaj je razkril na svojem Facebook profilu. Njegov sin Grega končuje študij medicine in vsi skupaj so se lotili iskanja doma zanj. A prišli so do spoznanj, ki so jih presenetila. "Kako naj si ta mularija pomaga sama, brez (zmerno) bogatih staršev? Za silo zaposleni ali prekarci pri tridesetih, s plačo, ki pokriva najemnino in hrano, ter s cenami stanovanj, ki gredo proti Luni." je med drugim zapisal Zvone.

Pravi, da je za kvadratni meter treba odšteti pet ali šest tisoč evrov. "In nečesa ne razumem: Slovencev nas je menda že od pamtiveka dva milijona in ves čas se gradi, ponuja, prodaja: bloki, vile, penthousi, hiše v tri štuke, stanovanja za pol ali za par milijonov. Uborna garsonjera ali dve, tri sobice za mlade družine so pa – kje??," se sprašuje Zvone.

Svoje sledilce je spraševal, kje v Ljubljani bi lahko za normalno ceno kupil eno ali dvosobno stanovanje, zaradi katerega s soprogo Romano ne bosta bankrotirala, njun otrok pa se ne bo do konca življenja zakreditiral v novodobno suženjstvo.

"Je res vse le še obračanje denarja, naložbe, prazne sobane in špekulacije z dobički, otroci pa naj gredo pod most in si za večerjo ribe na šverc nalovijo," je bil oster Zvone. Potem je še opisal svojega sina, na katerega sta z Romano upravičeno zelo ponosna.

Neee, Severina v tej vijolični obleki pokazala skoraj vse in tukaj je fotografija

"Grega končuje medicino, že tri leta med študijem dela (sprejem na urgenci), špara in daje ko hrček na stran. Približno za dva kvadrata (!) se mu je v tem času nabralo, dovolj, da lahko sekret školjko in par čevljev postavi na svoje. In kot mladi zdravnik (po šestih letih najtežjega študija, lepo prosim!) bo leta dolgo zaslužil toliko, da se mu bo vsak zidar lahko smejal. Lastno stanovanje? Ha, a me ti malo ... dobro, karkoli že!?"

Žal je res tako, kot je opisal, kar dobro vedo številni - predvsem mladi - ki si skušajo nekako zagotoviti svoj dom, v katerem bi lahko normalno zadihali in zaživeli. Zvone je svoje sledilce še pozval, da z njim podelijo lastne izkušnje, saj bi morda tako lahko prišli do kakšne rešitve ali morebiti našli kakšno stanovanjce, za katerega se ne bo treba "zapufati" do neba.

BONUS VIDEO: Petra Kerčmar - voditeljica, ki nas že 18 let pozdravlja v naših domovih