Kralj Karel III. je s tem čisto presenetil, kljub bolezni je tvegal to in pokazal, kakšen je

2. 4. 2024
Deli
Kralj Karel III. je s tem čisto presenetil, kljub bolezni je tvegal to in pokazal, kakšen je (foto: Profimedia)
Profimedia

S tem je požel mnogo simpatij javnosti in si zaslužil še dodatno priznanje ...

Britanski kralj Karel III. se je skupaj s svojo soprogo Camillo - kot je bilo to predhodno napovedano - udeležil velikonočne maše v kapeli sv. Jurija v Windsorju. Za kralja je bilo to prvo pojavljanje v širši javnosti, odkar so mu diagnosticirali raka.

Po prihodu na mašo se je nenehno smehljal in mahal zbranim. "Kralj je veren in velika noč mu je vedno bila zelo pomembna, tako da ni hotel izpustiti maše," je za Daily Mail pojasnil poznavalec kraljeve družine Michael Colet.

Odkar so iz Buckinghamske palače sporočili, da se kralj Karel ne bo udeleževal javnih dogodkov, dokler traja njegovo zdravljenje, britanskega monarha skorajda ni bilo mogoče videti v javnosti. Palača je v javnost poslala nekaj fotografij s sprejemov tujih državnikov, ki so obiskali kralja, to pa je bilo tudi vse.

Velikonočne maše pa očitno res ni hotel izpustiti. Čeprav je zaradi bojazni pred kakšno okužbo, ki bi lahko bila v njegovem primeru usodna, v cerkvi sedel ločeno od drugih (skupaj s soprogo Camillo), je po maši sklenil, da bo pozdravil tiste, ki so ga čakali pred cerkvijo.

Tako se je odločil za relativno drzno potezo - pristopil je k ljudem, ki so stali pred cerkvijo, da bi ga vsaj za trenutek videli. Sprehodli se je ob ograjenem območju, kjer je bilo zbranih na stotine ljudi, ki so ga hoteli pozdraviti. Pomahal jim je, marsikomu pa je še stisnil roko.

Profimedia

Sicer pa se je velikonočne maše udeležilo le malo članov kraljeve družine. Številni so pogrešali valižansko princeso Kate Middleton, a njena odostnost je še kako upravičena. Tudi njej so namreč odkrili raka in odločila se je za preventivno kemoterapijo.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ