Zdaj je jasno, zakaj se princ William kraljici Camilli tokrat ni priklonil in tukaj so podrobnosti

14. 3. 2024
Deli
Zdaj je jasno, zakaj se princ William kraljici Camilli tokrat ni priklonil in tukaj so podrobnosti (foto: Profimedia)
Profimedia

Zdaj je jasno, da so pravila med člani kraljeve družine precej jasna in da princ William tega ni potreboval narediti.

Princ William se je nedavno pojavil na enem od dogodkov, medtem ko se okoli njegove družine še vedno dviguje veliko prahu, zlasti njegove žene Kate Middleton, valižanske princese, ki je bila v središču pozornosti od svojega zadnjega uradnega javnega nastopa na božični dan. Po skrivnostni operaciji pa jo je javnost videla zgolj enkrat, ko je bila v avtu s svojo mamo, mnogi pa niti niso verjeli, da je to zares ona.

Princ William se je v ponedeljek pridružil kraljici Camilli in drugim članom kraljeve družine v Westminstrski opatiji na bogoslužju ob dnevu Commonwealtha. Videli so ga, kako toplo pozdravlja svojo mačeho z objemom in poljubi na obe lici. V nasprotju s svojim stricem, vojvodo Edinburškim, se princ William ni priklonil njenemu veličanstvu, ko so se kraljevi člani zbrali, da bi odšli do oltarja, da bi zasedli svoje sedeže.

Profimedia

Camillo je s poljubom in priklonom pozdravila tudi vojvodinja Edinburška. A obstaja logičen razlog, zakaj se William ni priklonil kraljici. Če člana kraljeve družine ne opazijo, da kralja ali kraljico pozdravlja s priklonom, je to običajno zato, ker sta se videla že čez dan. Kraljico in valižanskega princa so videli, kako se skupaj pogovarjata in sta nasmejana pred igranjem državne himne.

Zunanjemu opazovalcu je bil občutek povezanosti med njo in princem Williamom očiten. Par se je pojavil brez svojih partnerjev - kralja Karla III in valižanske princese, ki sta se zaradi zdravstvenih težav za nekaj časa umaknila iz javnega življenja. Kralj je v vnaprej posnetem sporočilu, predvajanem med slovesnostjo, dejal, da je bil 'globoko ganjen nad prijaznostjo in obzirnostjo vseh, ki mu želijo dobrega zdravja, v zameno pa lahko še naprej služi po svojih najboljših močeh Commonwealthu'.

Glede na spletno stran kraljeve družine pri srečanju s kraljem in kraljico ali članom kraljeve družine ni "obveznih kodeksov vedenja", vendar mnogi ljudje želijo spoštovati tradicijo, ki je - majhen priklon za moške in "poseben" priklon za ženske.

Preberite še:

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik