Na dan so prišle nikoli slišane podrobnosti o zakonu princese Diane in Charlesa in mnogi tega ne želijo verjeti

21. 12. 2023
Deli
Na dan so prišle nikoli slišane podrobnosti o zakonu princese Diane in Charlesa in mnogi tega ne želijo verjeti (foto: Profimedia)
Profimedia

Princesa Diana in princ Charles sta imela že vse od začetka velike težave v njunem zakonu, zdaj pa dan prihajajo nikoli slišane podrobnosti o njunih aferah.

Princesa Diana je bila ena najbolj priljubljenih članic britanske kraljeve družine, Britanci in njeni številni oboževalci po vsem svetu pa je tudi 24 let po smrti niso pozabili. Znano je, da kljub poroki z bodočim britanskim kraljem oziroma prav zaradi te podrobnosti Diana ni imela srečnega življenja in ni skrivnost, da so bili v njunem zakonu ves čas trije, saj Charles nikoli ni zares prekinil razmerja s Camillo Parker Bowles.

O zakonu Diane in Charlesa se je veliko pisalo, prav toliko prostora pa je dobilo njegovo razmerje s sedanjo ženo Camillo Parker Bowles, ki je Diano veliko stalo. Charles je javno priznal, da je Diano prevaral s Camillo, in to na televiziji, pri čemer se je skušal opravičiti z izgovorom, da je bil njun zakon 'nepopravljivo razbit'. Charles in Diana sta bila v času Charlesove izpovedi ločena že dve leti.

Čeprav je znano, da sta v tem nesrečnem zakonu oba varala, se Charlesa nekako spominja kot glavnega krivca za propad njune ljubezni, a nove informacije mečejo na njun odnos povsem drugačno luč. Allen Peters, eden od nekdanjih varuhov para, namreč trdi, da ni Charles prvi prelomil zakonske zaobljube in da naj bi bila vsa zgodba nekoliko drugačna.

Menda je, preden je dedič britanske krone obnovil razmerje s Camillo, katero je ljubil že v mladosti, izvedel, da ga je Diana prva prevarala. Peters namreč trdi, da je imela princesa Diana v resnici afero s telesnim stražarjem Barryjem Mannakeejem, o čemer naj bi prav Peters obvestila princa Charlesa in takrat naj bi se vse začelo.

Profimedia

"V javnosti velja prepričanje, da je valižanski princ prvi zapustil njun zakon, kar pa zagotovo ni bilo tako. Prva je to storila princesa. K gospe Parker Bowles se je vrnil šele potem, ko je izvedel za njeno afero z Mannakeejem," je Peters povedal za CNN in tako njun propadli zakon osvetlil še z drugega zornega kota, ki ga do zdaj javnost niti ni poznala.

Dianina afera z Mannakeejem naj bi se začela leta 1985 med izletom. Leto pozneje je bil odstavljen s položaja in premeščen v diplomatske vrste, kasneje pa je umrl v skrivnostni prometni nesreči leta 1987, star komaj 39 let in mnogi menijo, da ni šlo za običajno nesrečo, saj je bilo vse preveč čudnih naključij, da bi bilo mogoče temu verjeti.

Petersove trditve se ujemajo s trditvami avtorja Jonathana Dimblebyja v Charlesovi avtorizirani biografiji, objavljeni leta 1994, v kateri navaja, da sta Charles in Camilla obnovila razmerje šele leta 1986. Allan Peters trdi, da mu je Diana sama priznala, da je bila 'v nekakšen odnos z Mannakeejem'.

"Začel sem opažati, da se čudno obnaša, ko sva bila v njegovi bližini, zato sem se odločil, da se o tem pogovorim z njo. Prvih 20 minut je to odločno zanikala, potem pa mi je povedala, kaj točno se dogaja – da sta z Mannakeejem v nekakšnem razmerju," je zdaj po vseh teh letih povedal Peters in ni jih malo, ki mu obenem tudi zamerijo, da danes pripoveduje takšne stvari, ko je jasno, da pokojna princesa Diana ne more več braniti sebe in svojega imena.

Dodal je, da je Dianino nenavadno vedenje opazil tudi Charles, ki ga je o tem povprašal, Peters pa naj bi mu odgovoril, da bi bilo bolje, če bi se o tem pogovoril s princeso. "No, poskusil sem, vendar se mi zdi, da je razburjena, ker bomo premestili Barryja Mannakeeja. Če je tako razburjena, Barry ne more ostati tukaj," naj bi mu rekel Charles.

"V tistem trenutku sem mu bil prisiljen reči: 'Gospod, če ostane, se bojim, da bom moral jaz oditi.' Mislim, da je v tistem trenutku razumel. Bil je res šokiran in očitno zelo razburjen," je še dodal Peters, ki je s takšnimi trditvami močno ujezil oboževalce pokojne princese Diane, ki še vse do danes ostaja princesa ljudskih src.

Preberite šeZdaj je o princesi Anni na dan prišlo tisto, kar so mnogi že nekaj časa šepetali

Na dan prišel nov posnetek Luke Dončića v družbi male princeske in mnogi so se kar stopili

Jure Košir zdaj pokazal, kakšno razkošje ima v domači kuhinji in mnogi so zeleni od zavisti

Bonus video: 1, 2, 3 ... bis! Podkast Slovenske filharmonije s Tilnom Artačem. Voditelj Tilen Artač, akademski glasbenik in odličen imitator, v podkastu gosti izjemne posameznike, ki so tako ali drugače povezani s klasično glasbo. Gostje skozi svoje zgodbe in izkušnje omogočajo, da bolje spoznamo in razumemo ta prav poseben umetniški žanr. Ta je namreč več kot le zvok; je izraz čustev, zgodovine in človeškega duha. S svojim unikatnim pristopom voditelj s pomočjo zanimivih sogovornikov poslušalcu odkriva to izjemno umetnost na nov in navdihujoč način. Kot ena izmed posebnosti podkasta je ta, da se gost preizkusi v kratkem glasbenem izzivu.

Novo na Metroplay: O igralstvu in sebi onkraj njega | Tjaša Železnik