Šok za kraljeve oboževalce: Kate Middleton ima raka! Tole so vse podrobnosti!

22. 3. 2024
Deli
Šok za kraljeve oboževalce: Kate Middleton ima raka! Tole so vse podrobnosti! (foto: Profimedia)
Profimedia

Britanska princesa Kate je danes sporočila, da je v zgodnjih fazah zdravljenja po tem, ko so ji odkrili raka. Priznala je, da je bilo odkritje velik šok, a je zagotovila, da se počuti dobro in da je vsak dan močnejša, poroča britanski BBC.

Podrobnosti o raku pri Kensingtonski palači niso razkrili, so pa zatrdili, da so prepričani, da bo princesa popolnoma okrevala. V izjavi so sicer pojasnili, da ob januarski abdominalni operaciji ni bilo znano, da gre za raka.

"Vendar so preiskave po operaciji pokazale, da je bil rak prisoten. Moja zdravniška ekipa mi je zato svetovala, da opravim preventivno kemoterapijo, in zdaj sem v začetni fazi tega zdravljenja," je dejala Kate Middleton. Povedala je še, da misli na vse, ki jih je prizadel rak, in dodala: "Za vse, ki se soočajo s to boleznijo v kakršni koli obliki, prosim, ne izgubite vere ali upanja. Niste sami."

Po njenih besedah sta skupaj s princaem Williamom  potrebovala nekaj časa, da sta vse razložila svojim otrokom na čim bolj primeren način in da sta jim zagotovila, da bo vse v redu. Dodala je, da zdaj potrebujejo nekaj časa, prostora in zasebnosti. Odsotnost princese v javnosti je v zadnjem času sprožila številna ugibanja. Princeso so januarja hospitalizirali zaradi abdominalne operacije, po kateri je v bolnišnici preživela 14 dni. Odtlej je okrevala doma. Sprva je bilo rečeno, da se bo k opravljanju javnih dolžnosti vrnila po veliki noči, vendar se to sedaj ne bo zgodilo.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk