Takole so se srbski mediji razpisali o Baby Lasagni, potem ko je na Evroviziji osvojil drugo mesto

13. 5. 2024
Deli
Baby Lasagna je na Evroviziji dobil največ točk občinstva. (foto: Profimedia)
Profimedia

Po tem, ko je Baby Lasagna osvojil drugo mesto na Evroviziji, so se tudi srbski mediji razpisali o njem.

"Hrvati so zaman upali," poroča Informer. "Hrvati besni po drugem mestu! Organizirajo sprejem Lasagne na trgu v Zagrebu," so naslovi na Telegrafu in Blicu. "Družbena omrežja gorijo po finalu Evrovizije, je Hrvaška zaslužila zmago?", piše Nova.rs.

Srbska žirija je Hrvaški dodelila najvišjih 12 točk, medtem ko je hrvaška Srbiji podelila le tri točke, kar je povzročilo burne reakcije gledalcev iz Srbije. Predstavnica Srbije Teya Dora je končala na 17. mestu, medtem ko je hrvaški predstavnik Baby Lasagna končal drugi, čeprav je prejel največ glasov publike.

Sicer pa je Baby Lasagna pevec, kitarist, glazbeni producent in avtor, svojo zdaj že uspešnico Rim Tim Tagi Dim pa je napisal in uglasbil sam. Od leta 2011 do 2016 je bil član skupine Manntra. 

Njegova pesem govori o fantu, ki zapusti svojo vas in se poda v iskanje boljšega življenja. Odide s težkim srcem, ker zapušča vse, kar pozna in ima rad. Kot je dejal že pred časom, je pravzaprav smešna pesem, ki se dotika težav Hrvaške z mladimi, ki odhajajo iz svojih mest zaradi iskanja boljših življenjskih priložnosti.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk