Zanimivosti Promocijsko sporočilo

Barcaffè znova postregel ljubiteljem aromatizirane turške kave z Barcaffè Lešnik

23. 4. 2021
Deli
Barcaffè znova postregel ljubiteljem aromatizirane turške kave z Barcaffè Lešnik (foto: PROFIMEDIA)
PROFIMEDIA

Barcaffè navdušuje z novo turško kavo Barcaffè Lešnik. Z Barcaffè Lešnik so izpopolnili njihovo izbiro turških aromatiziranih kav, kjer poleg Barcaffè Lešnik že nekaj časa kraljujeta Barcaffè Irish Cream, v zimskem času pa priljubljena Barcaffè Cimet.

Aromatizirane kave Barcaffè so zaradi njihove polne arome tudi odlična sestavina sladkega peciva. Pri kavoljubih so zelo priljubljene predvsem v kavnih tortah. Ste kakšno že postregli svojim najbližjim?

Pripravite torto, ki bo vašo kuhinjo odela v aromo lešnika

Za pripravo enostavne, a čudovite nedeljske torte brez pečenja potrebujete:

- 1 liter mleka

- čokolado v prahu

- 100 gramov sladkorja

- kavo Barcaffè Lešnik

- 750 g piškotov

- 2 vrečki čokoladnega pudinga(100 g)

- 1 vrečka penaste kreme (42 g)

- sveže jagode

Prvi korak je priprava kave Barcaffè Lešnik. Skuhamo pol litra vode – lahko dodamo skodelico vode več in si jo postrežemo ob pripravi torte. Dno pekača obložite s keksi. Prelijte jih z 1/3 kuhane kave, pri tem pa ne pozabite odliti skodelice zase.

Sladkor in obe vrečki pudinga zmešajte v večji skodelici. Dodajte 12 žlic hladnega mleka in mešajte tako dolgo, da dobite gladko zmes. Mleko segrevajte do vretja, nato zmanjšajte ogenj, umaknite z gorilnika in v mleko vmešajte pripravljeno maso. Puding vrnite ne gorilnik z zmernim ognjem, vmes še naslednje dve do tri minute neprekinjeno mešajte z metlico.

Pol kuhanega pudinga prelijte po piškotih v pekaču. Na plast pudinga dodajte piškote, nato jih prelijte s kavo. Postopek ponovite: preostali puding ponovno prelijte čez piškote, nato dodajte novo plast piškotov in jih prelijte s kavo.

Pustite stati 30 minut, da se puding popolnoma ohladi.

Priprava kremaste pene

100 ml hladne vode vlijte v posodo in dodajte vsebino v vrečki. Najprej premešajte ročno, nato nadaljujte mešanje z električnim mešalnikom na največji hitrosti. Pena je dovolj trdna za nadev po približno 3 minutah mešanja.

Na ohlajeno pecivo namažite kremasti nadev in potresite s čokolado v prahu. Da bo torta popolna na kremasti nadev dodajte sveže jagode. Da bo puding dovolj strjen, postavite torto v hladilnik za 2 do 3 ure.

Namig za sladkosnede

Preden torto postrežete, prelijte vsak kos posebej s stopljeno belo čokolado.

Uživajte v slastni in preprosti kavi z intenzivnim okusom po najboljši skodelici kave. Priporočamo, da torto postrežete tudi s sveže kuhano kavo Barcaffè Lešnik.