Barcaffè navdušuje z novo turško kavo Barcaffè Lešnik. Z Barcaffè Lešnik so izpopolnili njihovo izbiro turških aromatiziranih kav, kjer poleg Barcaffè Lešnik že nekaj časa kraljujeta Barcaffè Irish Cream, v zimskem času pa priljubljena Barcaffè Cimet.
Aromatizirane kave Barcaffè so zaradi njihove polne arome tudi odlična sestavina sladkega peciva. Pri kavoljubih so zelo priljubljene predvsem v kavnih tortah. Ste kakšno že postregli svojim najbližjim?
Pripravite torto, ki bo vašo kuhinjo odela v aromo lešnika
Za pripravo enostavne, a čudovite nedeljske torte brez pečenja potrebujete:
- 1 liter mleka
- čokolado v prahu
- 100 gramov sladkorja
- kavo Barcaffè Lešnik
- 750 g piškotov
- 2 vrečki čokoladnega pudinga(100 g)
- 1 vrečka penaste kreme (42 g)
- sveže jagode
Prvi korak je priprava kave Barcaffè Lešnik. Skuhamo pol litra vode – lahko dodamo skodelico vode več in si jo postrežemo ob pripravi torte. Dno pekača obložite s keksi. Prelijte jih z 1/3 kuhane kave, pri tem pa ne pozabite odliti skodelice zase.
Sladkor in obe vrečki pudinga zmešajte v večji skodelici. Dodajte 12 žlic hladnega mleka in mešajte tako dolgo, da dobite gladko zmes. Mleko segrevajte do vretja, nato zmanjšajte ogenj, umaknite z gorilnika in v mleko vmešajte pripravljeno maso. Puding vrnite ne gorilnik z zmernim ognjem, vmes še naslednje dve do tri minute neprekinjeno mešajte z metlico.
Pol kuhanega pudinga prelijte po piškotih v pekaču. Na plast pudinga dodajte piškote, nato jih prelijte s kavo. Postopek ponovite: preostali puding ponovno prelijte čez piškote, nato dodajte novo plast piškotov in jih prelijte s kavo.
Pustite stati 30 minut, da se puding popolnoma ohladi.
Priprava kremaste pene
100 ml hladne vode vlijte v posodo in dodajte vsebino v vrečki. Najprej premešajte ročno, nato nadaljujte mešanje z električnim mešalnikom na največji hitrosti. Pena je dovolj trdna za nadev po približno 3 minutah mešanja.
Na ohlajeno pecivo namažite kremasti nadev in potresite s čokolado v prahu. Da bo torta popolna na kremasti nadev dodajte sveže jagode. Da bo puding dovolj strjen, postavite torto v hladilnik za 2 do 3 ure.
Namig za sladkosnede
Preden torto postrežete, prelijte vsak kos posebej s stopljeno belo čokolado.