Italijanski proizvajalec Ferrero je priznal, da je spremenil recepturo priljubljenega čokoladnega namaza.
Izvedli naj bi "natančno prilagajanje", ob tem pa vstrajajo, da je hranilna vrednost nove različice podobna prejšnji.
Nemško potrošniško združenje pa je prepoznalo pomembno razliko. Odslej je v Nutelli več posnetega mleka v prahu - vsebnost so povečali iz 7,5 % na 8,7 %. Več je tudi sladkorja, in sicer 56,3 % namesto 55,8 %. Poleg tega pa so zmanjšali tudi vsebnost lešnikov.
Ljubitelji so svojo ogorčenost nad spremembo jasno izrazili tudi na družbenih omrežjih.
How dare they tamper with Nutella's recipe. Leave the chocolatey goodness alone
— roshy ✖️ (@RoshhNosh) November 7, 2017
"Kako si drznete spreminjati Nutellin recept. Pustite to čokoladno dobroto pri miru," je na Twitterju zapisala ena izmed ljubiteljic namaza.
If the rumors of #Nutella changing their recipe are true, I am boycotting them. pic.twitter.com/583I7virnR
— Gian WHAAAAAA..? (@Talchy) November 6, 2017
"Če so govorice o spremembi recepta resnične, jih bom bojkotirala," pravi druga.
Pojavil pa se je tudi hashtag #boycottNutella (bojkotirajmo Nutello).
V preteklosti so spremembe priljubljenih živil zaradi neodobravanja potrošnikov že vodile v zmanjšanje prodaje. To se je na primer zgodilo pri piškotih Jaffa Cakes in čokoladi Toblerone.
Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol