Imate tudi vi radi banane? Ne zavrzite olupka, saj ga lahko koristno uporabite!

4. 2. 2024
Deli
Imate tudi vi radi banane? Ne zavrzite olupka, saj ga lahko koristno uporabite! (foto: Profimedia)
Profimedia

Ste tudi vi med tistimi, ki potem - ko olupijo banano - takoj zavržete olupek? Nikar! Preverite, kako vam lahko pride še kako prav.

Bananinega olupka ne uživamo, sadež pa z veseljem pojemo, saj nam daje energijo, pa tudi potolaži nenadno željo po nečem sladkem. Marsikdo pa ne ve, da je lahko olupek še kako koristen - za nekaj, na kar zagotovo nikoli ne bi pomislili.

Odličen je za loščenje usnjenih čevljev, ki bodo s pomočjo olupka zažareli v novi luči! Mešanica kalija in naravno prisotnih olj v bananinem olupku nahrani usnje in ima podoben učinek, kakor kupljena loščila.

S tem, ko uporabite bananin olupek izberete bolj naravno metodo, hkrati pa prihranite denar. Vaša obutev bo zasijala kot nova! Se morda sprašujete, kaj se bo zgodilo z ostanki banane, ki se držijo olupka? Bodo ti umazali čevlje? Temu se izognite tako, da uporabite olupke manj zrelih banan.

Na čevljih ne bo ostalo prav nič ostankov banane, usnje pa bo naravnost zažarelo. Preizkusite ta trik tudi vi - zmanjšali boste svoje odpadke, vaša obutev pa bo dobila novo življenje. Tudi če imate doma kakšno usnjeno jakno in je usnje že malo zdelano, si lahko pomagate z bananinim olupkom - zagotovo boste z rezultatom zelo zadovoljni.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan