Okusi Radol'ce 2016 vabijo!

17. 10. 2016
Deli
Okusi Radol'ce 2016 vabijo! (foto: Žiga Intihar, Okusi Radolce)
Žiga Intihar, Okusi Radolce

Še preden zima potrka na vrata, se v Radovljici prične mesec kulinaričnih doživetij.

Že četrto leto zapored je november namenjen okušanju pristnih domačih jedi, druženju in spoznavanju zgodb lokalnih restavracij in gostiln. Ponudbo posebnih menijev iz lokalnih sestavin bo spremljal bogat program, otvoritveni dogodek z lokalno tržnico in skupno večerjo Okusov Radol'ce pa bo v petek, 28. oktobra, v Vili Podvin.

Trinajst gostiln in restavracij Okusov Radol´ce bo letos razvajalo naše brbončice s pristno domačo hrano, pripravljeno iz skrbno izbranih sestavin lokalnih pridelovalcev. Lokalni meniji po enotni ceni 16 € bodo objavljeni na spletni strani www.radolca.si.

Kulinarični mesec bodo začeli z Otvoritvenim dogodkom v Vili Podvin, v petek 28. 10..

Od 17. ure dalje bodo na tržnici lokalnih dobrot ponudniki mesnin, žita, mlečnih izdelkov, sadja, zelenjave, medu in čokolade. Na voljo bodo degustacije lokalnih sestavin, ki jih uporabljajo tudi restavracije in gostilne Okusi Radol'ce. Za živahno dogajanje bo skrbela glasbena skupina Suhu cvetje. Večerja, kjer se bodo kuharji vseh trinajstih gostiln in restavracij predstavili v skupnih kreacijah in nam ponudili edinstven 5-hodni meni se bo začela ob 19h. Rezervacije za večerjo, ki stane 29 eur, že sprejema Vila Podvin.

Obiskovalce vabijo k zbiranju čebelic (nalepk), s čimer si lahko prislužijo vstopnico za zaključno večerjo Okusov Radol´ce, ki bo v petek, 2. decembra v Gostišču Draga in sodelujejo v žrebanju za glavo nagrado-kuharsko delavnico z Urošem Štefelinom.

Otvoritveni dogodek bo letos tudi dobrodelno obarvan. Na vrtu Vile Podvin bodo na ogled stoli, ki so del Umetniške razstave stolov ob poti Duš in prijateljstva. Potekala bo dražba stola mlade umetnice in igralke Inje Zalta. Izkupiček dražbe bo namenjen Fundaciji Vincenca Drakslerja.

Pester spremljevalni program bo potekal ves mesec november, gostilne in restavracije poleg odlične hrane pripravljajo tudi kulinarične delavnice, glasbene dogodke ter predstavitve svojih dobaviteljev.

Projekt Okusi Radol'ce z različnimi aktivnostmi živi preko celega leta, vključuje 13 restavracij, letos sta se na novo pridružili Gostilna Avguštin iz starega mestnega jedra Radovljice in Gostilna Pr'Tavčar iz Begunj.

Vključene gostilne in restavracije:

  • Gostilna Lectar, Radovljica
  • Gostilna Kunstelj, Radovljica
  • Grajska gostilnica, Radovljica
  • Gostišče Tulipan, Lesce
  • Restavracija Krek, Lesce
  • Gostišče Draga, Begunje
  • Restavracija Lambergh, Dvorska vas
  • Vila Podvin, Mošnje
  • Izletniška kmetija Globočnik, Globoko
  • Joštov hram, Podnart
  • Gostilna Pri Jožovcu, Begunje na Gorenjskem
  • Gostilna Avguštin, Radovljica
  • Gostilna Pr´Tavčar, Begunje na Gorenjskem

Namen projekta Okusi Radol'ce je bogatitev gostinske ponudbe z lokalnimi jedmi, povečanje dodane vrednosti in izbor jedi ter s tem promocija lokalne kulinarike in domačih dobaviteljev. Poleg tega želijo s projektom povečati sledljivost živil, spodbuditi gostince k povezovanju in sodelovanju med seboj ter z domačimi dobavitelji ter utrditi mesto, ki ga Radol'ca zaseda na kulinaričnem zemljevidu Slovenije.

Okusi Radol´ce zdaj že postaja uspešna zgodba, ki združuje gostince v Radovljici in njeni okolici pod okriljem Javnega zavoda Turizem in kultura Radovljica. Letos še več poudarka dajejo kakovosti, povezovanju in nadgrajevanju.

Bodite del uspešne zgodbe in november preživite z nami ob pristnih lokalnih jedeh, v prijetnih Radol' ških gostilnah in restavracijah in v prijazni družbi.

Dober tek!

Napisala: Nataša Mikel, foto: Žiga Intihar

Novo na Metroplay: Kristijan Crnica - Kikifly o glasbenem ustvarjanju, izzivih in prav posebni tetovaži