Poglejte eno najdražjih zasebnih posesti na svetu - The One v Los Angelesu na Bel Aireu

25. 2. 2024
Deli
Poglejte eno najdražjih zasebnih posesti na svetu - The One v Los Angelesu na Bel Aireu (foto: Profimedia)
Profimedia

The One je zasebna rezidenca v Bel Airu v Los Angelesu. Velja za eno najdražjih nepremičnin na svetu, ki so v zasebni lasti. 

Nile Niami je leta 2012 za 28 milijonov dolarjev kupil 1,5 ogromno parcelo na vrhu hriba v Bel Airu v Los Angelesu. Parcela ima z vseh strani pogled na Tihi ocean, središče Los Angelesa in gore San Gabriel. Na posesti je stala 930 m2 velika hiša, ki jo je Niami porušil. Gradnja nove hiše se je začela leta 2014. 

Profimedia

Kompleks sta zasnovala Niami in Paul McClean, ki je bil tudi arhitekt, ter Kathryn Rotondi, notranja oblikovalka. Niami ga je poimenoval "The One" in rekel, da ga želi objaviti za prodajo za okoli 500 milijonov evrov.   

Profimedia

The One je zasnovana z modernistično arhitekturo. Skupaj meri 9800 m2, vključno z glavno rezidenco 6.900 m2 in tremi manjšimi hišami za goste. Ima 21 spalnic in 49 kopalnic, glavni apartma meri 510 m2, garaža pa ima prostora za kar 30 avtomobilov. 

Profimedia

V hiši je fitnes so tudi steza za balinanje. Ne manjkajo niti kino dvorana, nočni klub, frizerski klub in »filantropsko krilo«, namenjeno gostitvi dobrodelnih prireditev z do 200 gosti.       

Profimedia

Pa to še ni vse, na posesti so tudi igralnica v monaškem slogu, tekaška steza, pet bazenov in še kaj bi se našlo. Vgrajen je sistem za kar 50 hladilnih enot, mesečna poraba elektrike pa bojda znaša kar okoli 40.000 evrov. Morda ste že slišali za podjetje hitre mode Fashion Nova, toda ali ste vedeli, da je njegov izvršni direktor milijarder in lastnik te noro drage nepremičnine? 

Ustanovitelj in izvršni direktor Fashion Nova Richard Saghian je leta 2022 za posest The One zapravil 124 milijonov evrov kupil The One Bel Air.

Ustanovitelj in izvršni direktor Fashion Nova Richard Saghian je leta 2022 za posest The One zapravil 124 milijonov evrov kupil The One Bel Air.

Profimedia

Preberite še:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord